Impactroute: Socialer ondernemen

Impactroute: Socialer ondernemen

Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Impactroute: Socialer ondernemen

13 juni 2023 @ 16:30 - 19:00

Impactroute: Socialer ondernemen
Impactroute: Socialer ondernemen

Deze sessie wordt begeleid door Susan Spiekerman van Susan Spiekerman Coaching en Michiel Renes, directeur van Bzzzonder. Tijdens deze bijeenkomst besteden we aandacht aan het waarom en hoe van sociale inkoop. Susan Spiekerman geeft een uitleg over wat sociale inkoop inhoudt. Michiel Renes van Bzzzonder deelt hoe hij in zijn bedrijf naast de kinderopvang, ook in de dagbesteding en groenvoorziening bijzondere werkplekken aanbiedt.

Na deze informatie is het mogelijk om in groepen uiteen te gaan en vraagstukken uit jouw ondernemerspraktijk te stellen en van elkaar te leren. Je kunt van te voren een vraagstuk indienen of ter plekke de opgekomen vragen in de groep stellen.

Over SROI

SROI staat voor social return on investment. Social return is een methodiek om werkgelegenheid te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In Nederland vallen maar liefst 1.3 miljoen mensen onder deze doelgroep. Social return wordt voluit ook wel ‘social return of investment’ genoemd en staat tevens bekend onder de afkortingen SR en SROI.

SROI is vaak onderdeel in een aanbesteding, dus een inkoopopdracht vanuit de overheid. De overheid vraagt aan de partij die binnen de aanbesteding de opdracht gegund krijgt, SROI toe te passen. In 1e instantie is dit op het gebied van arbeidsparticipatie, echter sociale inkoop kan ook als invulling meetellen.

Bij arbeidsparticipatie kan de win-win zijn dat iemand met een afstand weer arbeidsritme op doet en aan het werk gaat, leert en zicht ontwikkeld. Voor de werkgever die maatschappelijk verantwoord wil ondernemen een mooie en vaak zinvolle manier om hier richting aan te geven. Bij sociale inkoop zijn ook vaak partijen aangesloten die werken met kandidaten met een status, zoals bijvoorbeeld een beperking.

Kortom als jij als bedrijf je in ieder geval maatschappelijk wil inzetten, of verdieping wil geven aan jouw inclusie en diversiteit is SROI daar een mooi voorbeeld van. Sociale inkoop is een onderdeel van SROI. Dat is inkopen bij een Sociaal Impact ondernemer, die zich inzet om een maatschappelijk probleem op te lossen.

Voor je gratis tickets klik je op de onderstaande knop.

Klik hier voor de tickets

 

Gegevens

Datum:
13 juni 2023
Tijd:
16:30 - 19:00
Evenement Categorie:

Organisator

Impact033
Telefoon
0643228705
E-mail
hallo@impact033.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Peer!
Maanlander 14a
Amersfoort, Nederland
+ Google Maps

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.