Over ons

Over ons

over peer!

volg Peer!

Bij Peer! geloven we in een nieuwe economie waar gemeenschapswaarden en de mens centraal staan

Over ons

Als Peer! dragen we bij aan een nieuwe economie. Een nieuwe economie waar we individueel en als community een bijdrage leveren aan de transitie naar een samenleving waar gemeenschapswaarden en de mens centraal staan, in plaats van een focus op financieel gewin. Meer hierover in de blogs van Mirjam over de Donut-economie:

Door Mirjam Gaasterland, mede-eigenaar van Peer!

Homo economicus of wat ons drijft in de economie
Homo economicus of wat ons drijft in de economie

Donuteconomie Ik ben enthousiast over het boek Donuteconomie van Kate Raworth en kom veel lezenswaardige gedachten, inzichten en feiten tegen. Ik wil er hier graag een aantal van delen. De…

De invloed van grafieken op ons denken
De invloed van grafieken op ons denken

In de blog ‘homo economicus’ naar aanleiding van het boek van Kate Raworth ‘Donuteconomie, schreef ik over de invloed van onze omgeving op ons altruïstisme of juist het ontbreken ervan.…

Samenwerken - Persoonlijk - Sociaal - Vertrouwen - Verantwoord - Duurzaam

Onze kernwaarden

  • Samenwerken

  • Persoonlijk

  • Sociaal

  • Vertrouwen

  • Verantwoord

  • Duurzaam

Peer! draagt op verschillende manieren bij aan de nieuwe economie

Deeleconomie

Kennisdelen staat bij Seats2meet én bij Peer! centraal. Het kennisdelen is geïnspireerd op de deeleconomie, door Seats2meet gefaciliteerd met het platform S2M Ecosystem. Dit Ecosystem maakt onderdeel uit van het boekingssysteem van Seats2meet, zodat je altijd direct kunt zien wie er met relevante kennis aanwezig is bij Peer! of een andere Seats2meet-locatie.

Bij Peer! bieden we de lege vergaderstoelen aan als flexwerkplek. Immers, deze zijn toch niet gebruikt. We geloven dan ook in overvloed voor iedereen. We krijgen er veel voor terug: wij hoeven zelden een expert in te huren, want zij delen hun kennis met ons in ruil voor een flexplek.

Peer! biedt een mobiliteitsoplossing voor bedrijven in de regio: als een medewerker in Utrecht of Amsterdam moet zijn, maar er is nog file, dan kan hij/zij bij Peer! terecht voor een werkplek. Zij betalen met kennisdeling of een verbinding met iemand uit hun netwerk, het zgn. sociaal kapitaal.

Duurzame economie

Peer! werkt papierloos, op een aantal flyers na.

Het pand van Schipper Bosch, waarin we gevestigd zijn, heeft de A-status. Er gaan bijvoorbeeld screens naar beneden als de zon schijnt, zodat de airco minder hard hoeft te draaien, de lichten in de zalen gaan vanzelf uit als er geen mensen meer zijn en er is een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Lokale economie

Onze cateraar levert gezonde maaltijden van streekproducten.

Peer! draagt iniatieven in de omgeving die bijdragen aan een bewuste samenleving een warm hart toe. Zo worden er regelmatig social deals afgesloten met buurtinitiatieven en verenigingen.

Startups die (nog) geen geld hebben voor kantoorruimte, helpen we op weg met werkplekken, vergaderruimte en – indien gewenst – coaching.

Sociale economie

Onze cateraar Dave Molenaar, Uw Thuischef, levert gezonde maaltijden van streekproducten.

Peer! draagt iniatieven in de omgeving die bijdragen aan een bewuste samenleving een warm hart toe. Zo worden er regelmatig social deals afgesloten met buurtinitiatieven en verenigingen.

Bij Peer! kun je re-integreren en/of je netwerk opbouwen, als je even geen werk hebt. In overleg kijken we wat jij graag wilt doen en hoe we je hierbij kunnen helpen. Mirjam Gaasterland biedt hierbij (loopbaan)coaching aan. Via Peer! zijn al tientallen mensen succesvol naar een vaste, betaalde werkplek doorgestroomd.

vergaderruimte amersfoort - logo erkend leerbedrijf peer
Daarnaast faciliteert Peer! bedrijven die maatschappelijke impact nastreven

Peer! doet dit door:

  • evenementen te helpen organiseren
  • relevante partijen met elkaar te verbinden
  • beschikbaar stellen van zalen