Peer! Blogs

Peer! Blogs

De 11 over jezelf
Wij laten bij Peer! graag de mensen aan het woord die bij ons komen werken. De veelzijdigheid aan kennis en ervaring van al die werkers willen wij aan de hand van interviews aan jullie presenteren. Voor ons een prachtige manier om te laten zien welke meerwaarde de community voor elke flexwerker, zzp’er en onderneming kan hebben. We maken een mooie reeks van interviews onder de titel ”De 11 over jezelf”.

Interview met Melissa Albers, eigenaar van Job in Beweging uit Amersfoort
In gesprek gaan met mensen, coachen, trainen en netwerken: als Melissa Albers terugkijkt, dan was dit altijd haar tweede natuur. Sinds 6 jaar zet ze dit DNA professioneel in als loopbaanbegeleidster. Onder de naam Job in beweging helpt ze mensen dát werk te veroveren of te creeren dat echt bij ze past.

1. Waar houdt jouw bedrijf zich vooral mee bezig
Eerst en vooral ben ik coach op het gebied van loopbaanontwikkeling. Dat kan zijn op het gebied van de eigen ontwikkeling van de coachee maar ook op het gebied van het begeleiden van outplacementtrajecten. Naast coaching is trainingen geven ook een belangrijke bedrijfsactiviteit. Centraal hierin staan trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en loopbaan maar bijvoorbeeld ook trainingen aan stagebegeleiders in de kinderopvang.

2. Wie zijn je opdrachtgevers en wat is jouw belangrijkste deskundigheid?
Als het gaat om deskundigheid wil ik twee dingen noemen. Als eerste ben ik een katalysator. Ik kom snel tot de kern van de behoefte van de coachee en ik kan dan snel doorschakelen naar mogelijke loopbaanstappen. Dat brengt mij bij de tweede kern en dat is job marketing. Ik heb een open oog en oor voor de markt en heb een stevig eigen netwerk. Dat maakt het voor mij snel mogelijk om verbindingen te leggen en kansen te benutten. Mijn commerciele opleidings- (HEAO CE) en bemiddelings achtergrond kan ik hierbij goed combineren. Ik kan met trots zeggen dat het uitstroompercentage (van werk) naar werk op meer dan 75% zit. Ik vind het ook leuk om te ervaren dat die oud cliënten weer nieuwe opdrachten naar Job in Beweging sturen. Mijn klanten zijn in meerderheid mensen die, of op een punt in hun leven staan waarin ze zichzelf de vraag stellen hoe zij hun loopbaan willen voortzetten, of vanuit een bedrijf komen waar baanonzekerheid een aanleiding vormt.

3. Hoe gaat het met jou en met jouw bedrijf waar zou je meer van willen? En waar minder en waar/ ben je helemaal klaar mee?
Met mij gaat het goed. Ik ben blij met de vrijheid die het zelfstandig ondernemer zijn mij brengt. Ik werk op dit moment veel en hard maar kan toch in belangrijke mate mijn eigen werktijden bepalen. Ik zie wel een grillig verloop, een zekere onvoorspelbaarheid, in de hoeveelheid opdrachten die binnenkomt. Ik zou daar wel meer grip op willen hebben en bijvoorbeeld meer bedrijven als opdrachtgever willen hebben als verlengstuk van hun HR-activiteiten. Wat van mij wel een beetje minder mag is het voortdurend bezig moeten zijn om jezelf te laten zien. Het is een onvermijdelijk onderdeel van ondernemer zijn maar ik moet mezelf er wel toe zetten en verder zou ik graag wel wat meer geduld willen hebben.

4. Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik hou ervan om lekker te lezen, mijn favourite genre is de thriller. Ik vind het ook heerlijk om te Netflixen en dan vooral Scandinavische thrillers zoals De Brug of Trapped, heerlijk. Verder wandel ik graag met de hond, gewoon even je gedachten vrij laten gaan.

5. Aan welke mooie plannen of initiatieven werk je op dit moment
Ik heb met plezier een online coachingsinstrument ontwikkeld. Na afloop ontvangt de coachee een prachtige  glossy waarin de verschillende

coachingsstappen worden uitgewerkt. Bij het doorlopen van het online jobgelukprogramma is er ruimte voor 1 op 1 coaching. Met dit programma krijg je niet alleen een flinke dosis zelfinzicht maar maak je ook een hele praktische koppeling naar de arbeidsmarkt. Het eindresultaat van dit traject is dat de coachee een persoonlijke en unieke glossy heeft als een concreet resultaat van alle inspanningen, een naslagwerk dat helpt de rode draad te blijven zien en een visuele ondersteuning biedt bij gesprekken.

Samen met Yvonne Hogt van Bureau Buyten onderzoeken we of we gezamenlijk een training kunnen ontwikkelen. Met haar communicatie en coachingsachtergrong in combinatie met mijn profiel in de wereld van kinderopvang biedt dat weer nieuwe mogelijkheden

6. Wat heeft voor jou betekenis/waarde/ is belangrijk voor jou persoonlijk en je bedrijf?

Ik ben een mensgericht iemand. Voor mij als persoon is vrijheid en betrokkenheid maar vooral echt contact van groot waarde. Ik kan niet goed tegen haantjes gedoe of oppervakkigheid. Ik zoek echte waarachtige verbinding met mensen.

7. Wat brengt jou naar Peer!
Voor mij is contact heel erg belangrijk. Mensen zien en mensen spreken geven mij energie en heb ik nodig om te kunnen functioneren. Bij Peer! vind ik dat

8. Wat voor soort bedrijven zou jij uitnodigen om ook bij Peer! te komen werken en waarom?
Peer! levert een bijdrage in het netwerken. Voor mijn onderneming vind ik het prettig als er meer bedrijven uit de zakelijke dienstverlening zouden aansluiten bij dit Peer! netwerk. (Startende) ondernemers zal ik zelf ook altijd uitnodigen eens in deze community sfeer te komen proeven.

9. Wat kunnen coworkers van Peer bijdragen aan jouw succes? En waar kunnen ze jou mee helpen?
Waar ik aan denk is dat coworkers mij introduceren in hun netwerk. Zoals ik eerder zei, ik zou het fijn vinden om wat meer zakelijke opdrachtgevers in mijn bestand te hebben.

10. Waarmee kan jij coworkers van Peer helpen?
Wat ik leuk vind is om daar waar ik dat kan kansen op verbinding aan te geven. Mijn netwerk biedt hiervoor regelmatig kansen.

11. Heb jij nog suggesties voor Peer om hun waarde voor haar klanten te verhogen?
Het is vooral belangrijk om voortdurend aan jullie zichtbaarheid te blijven werken. De heerlijke, rustige werkplekken maar zeker ook de sfeer zijn fijn en het netwerk van Peer! een mooie toegvoegde waarde. En nog veel meer ondernemers zouden dat mogen weten.

Optimized with PageSpeed Ninja