Voorafgaand aan de start van de summerschool hebben we een peiling gehouden onder ondernemers. Wat hebben zij nodig om na corona de draad weer op te kunnen pakken.
Marketing werd hierbij het meest genoemd. Dit willen we graag honoreren.

Marketing-raadsman Richard Townsend deelt zijn kennis en ervaring. Hij neemt ondernemers mee in vragen als: hoe kom ik weer aan betaalde opdrachten? Hoe maak ik mijzelf zichtbaar? Welke aanpak is na Corona het meest effectief?

Iets voor jou? Meld je snel aan, we houden rekening met de richtlijnen van het RIVM. Er zijn dus een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bij Peer! op 10 juli 2020 van 09.00 tot uiterlijk 12.00 uur.

Summerschool (2) op 23 juni

Horizontaal samenwerken

Op tafel ligt een casus van een bewonersinitiatief om, in een samenwerking tussen initiatiefnemers en gemeente, een nieuwbouwproject in Tilburg te realiseren. Na een aanvankelijke constructieve samenwerking tussen de indieners van het initiatief en de gemeente neemt de animo bij de gemeente steeds verder af.
Het gesprek spitst zich toe op de vraag hoe je in een samenwerking tussen gemeenten en burgers horizontale samenwerking inricht en hierover afspraken maakt.

De volgende vragen komen aan de orde:

  1. Hoe zorg je ervoor dat beide partijen evenveel betrokken blijven?
  2. Hoe kun je de initiële energie die in de ideeën van de gemeente aanwezig was, behouden?.
  3. Wat kun je doen om het bewustzijn / mindset van de betrokken ambtenaren te vergroten en te kijken naar het geheel, dus zowel het perspectief van de gemeente als van de burger?
  4. Hoe kun je samenwerken en samen beslissen wat de volgende stappen zijn?
  5. Wat betekent dit voor een eventueel af te sluiten overeenkomst?
  6. En hoe kun je op een creatieve manier kijken en omgaan met het risico dat gemeente / overheid ziet en deze verkleinen of wegnemen?
Nieuw: Ideeën testbank

Ondernemers hebben regelmatig nieuwe ideeën om in hun bedrijf mee aan de slag te gaan. Sommige ideeën zijn al helemaal uitgewerkt en klaar om te lanceren maar soms is het nieuwe plan nog helemaal aan het begin van uitwerking. Het kan in alle gevallen fijn zijn om de plannen, groen of rijp, eens tegen het licht te houden. We hebben daarvoor de ideeën testbank in het leven geroepen.

Je kunt een idee in kan brengen om daarover bevraagd te worden en te kunnen spiegelen. Het gaat om ruwe diamanten die we binnen het Peer! netwerk kunnen helpen slijpen.

Kondig je onderwerp vooraf aan zodat iedereen die dat wil hieraan kan deelnemen en we het best mogelijke resultaat met elkaar kunnen bereiken. Dit platform wordt wat ons betreft bij voldoende animo een terugkerend item.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.