De opdracht van hogerhand blijft: zoveel mogelijk thuis werken.
Maar wat als je kleine kinderen hebt? Wat als je juist in je eentje woont en echt uitgekeken bent op je eigen behang? Niemand om gewoon even tegenaan te praten bij de koffieautomaat. Of even een grapje met die collega?
Dan mis je mensen om je heen die je bij Seats2meet wel tegenkomt. In een veilige setting. We gaan zorgvuldig om met afstand en mondkapjes. Je bent van harte welkom. In de gedeelde workspace of boek samen met een collega een ruimte.

Veilig daten

Bij Peer! hadden we zelfs een date in huis. De horeca is dicht en waar spreek je dan af als je veilig wil daten? Juist bij Seats2meet kun je voor privacy gaan; ook dit in een veilige setting. Het is mooi als er onverwacht een nieuwe functie wordt toegevoegd aan het concept.

Vergaderen

Het online vergaderen valt zwaar. Waar we in het begin nog enthousiast waren over de mogelijkheden, de technieken en de efficiëntie gaan de nadelen nu steeds zwaarder wegen. Bij Seats2meet kun je voor hybride vormen kiezen. Een beperkt aantal mensen bij elkaar om tafel terwijl de overige collega’s vanuit huis meedoen.

Vergader jezelf gelukkig!

Dit is de titel van een nieuwe aanwinst in onze boekenkast. De subtitel: zelfhulpboek voor vergaderslachtoffers. Ik word een beetje kriebelig van zelfhulpboeken voor slachtoffers maar ben altijd sterk voorstander van problemen aanpakken en oplossen. Er staan bruikbare tips in het boek. Ook open deuren maar hoe vaak wordt de essentie niet vergeten en begin je niet met jezelf de goede vragen te stellen:

Wat is het doel/ waarom moet jij erbij zijn / wat wordt er dan van je verwacht / wat moet je weten / wat is de agenda?

Een tegeltjeswijsheid: Geluk is: “Weten waar je het voor doet.”
Als je geen doel hebt of ziet en niet weet waarvoor je het doet, vraag je dan eens af of je er wel bij wilt zijn. Of heb het lef om dat op tafel te leggen bij het begin van de vergadering.

Nog zo’n tegeltjeswijsheid: Geluk is: ”Weten waar je goed in bent.”

Eigenlijk komen hier de vragen terug die ik ook in een loopbaantraject als belangrijkste vraag zie “wat vind je belangrijk in het leven, wat doet er voor jou echt toe, waar maak jij je druk om, waar wil jij je voor inzetten, wat is jouw bijdrage aan deze samenleving? Natuurlijk zijn er ook klussen die domweg gedaan moeten worden maar als je je niet betrokken voelt, kun je niets halen en heb je ook geen toegevoegde waarde. En hoe blij kun je worden van een constructief overleg waar echt stappen worden gezet én mensen elkaar aanmoedigen om stappen te zetten.

Online vergaderen

Tussen de bedrijven door worden ook tips gedeeld voor online vergaderen.
Meer weten: het boek staat in onze boekenkast.
In Trouw van 31 december staat een interview met de schrijvers. Een mooie quote hieruit:

“De uitdaging zit in het interpersoonlijke. We vinden onlinevergaderen zo vermoeiend omdat we geen oogcontact kunnen maken. Als ik in jouw ogen kijk, krijg ik direct enorm veel informatie. Ben je blij? Snap je het nog? Ben je er nog bij? Nu moet ik door de camera’s heen jouw lichaamshouding en je intonatie interpreteren, terwijl de beelden ook vaak nog vertraagd worden door de verbinding. Daar word je ontzettend moe van.”

 

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.