onze intentie

Peer! bouwt aan een samenleving die eerlijker, eenvoudiger en socialer is. Een samenleving waar de mens centraal staat in de steeds sneller veranderende samenleving.

We helpen het vertrouwen te versterken binnen bedrijven, zodat mensen vanuit hun eigen uniekheid gaan werken. Als je vertrouwen krijgt, doet dat iets met je. Je gaat je verantwoordelijk voelen en voelt eigenaarschap. Dat leidt weer tot een hogere productiviteit en innovatievermogen. Ook helpen we maatschappelijke initiatieven op weg naar succesvolle innovatie.

 

We zijn in 2015 gestart als een vergaderlocatie met flexplekken, maar inmiddels zijn we gegroeid naar een zwerm van bedrijven en zp’ers met een harde kern van 27 Perenmakers. We co-creëren niet alleen met elkaar, maar ook met bedrijven en organisaties in onze omgeving door het uitvoeren van projecten en experimenten.

Peer! faciliteert deze community met werkplekken, vergaderzalen, trainingen, ondersteuning en advies.

De ondersteuning en advies worden door zzp’ers uit de community geleverd. De werkplekken betaal je met sociaal kapitaal, de vergaderzalen, trainingen, ondersteuning en advies met monetair kapitaal. Ook bedrijven in de regio kunnen aanhaken aan deze community, zonder fysiek aanwezig te zijn, door op hun eigen werkplek zich aan te melden op de online omgeving: s2m Connect. Hiermee staan zij in verbinding met een wereldwijd netwerk van professionals. Peer! maakt onderdeel uit van een internationaal netwerk van Seats2meet, waar 140 locaties in 14 landen op zijn aangesloten.

Bij Peer! helpen we elkaar een stap verder. Peer! is een broedplaats waar bedrijven en zelfstandige professionals elkaar ontmoeten, van elkaar leren en zaken doen. We faciliteren serendipiteit (relevante toevallige ontmoetingen) en initiëren en omarmen disruptieve ontwikkelingen. Peer! is een open community, waar elk bedrijf en/of zelfstandig professional aan deel kan nemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Peer! draagt op verschillende manieren bij aan een duurzame, verantwoorde samenleving:

  • Peer! biedt een mobiliteitsoplossing voor bedrijven in de regio: als een medewerker in Utrecht of Amsterdam moet zijn, maar er is nog file, dan kan hij/zij bij Peer! terecht voor een werkplek. Zij betalen met kennisdeling of een verbinding met iemand uit hun netwerk, het zgn. sociaal kapitaal.
  • Peer! werkt papierloos, op een aantal flyers na.
  • Ook heeft het pand van Schipper Bosch waarin we gevestigd zijn, de A-status. Er gaan bijvoorbeeld screens naar beneden als de zon schijnt, zodat de airco minder hard hoeft te draaien, de lichten in de zalen gaan vanzelf uit als er geen mensen meer zijn en er is een oplaadpunt voor electrische auto’s.
  • Onze cateraar, Daily Deli’s, levert gezonde maaltijden van streekproducten.
  • Regelmatig is er de mogelijkheid gebruik te maken van een masssage, zodat de bezoekers weer ontspannen verder kan werken.
  • Peer! draagt iniatieven in de omgeving die bijdragen aan een bewuste samenleving een warm hart toe. Zo is Peer! lid van de U15 en zit in de werkgroep Amersfoort Fairtrade Gemeente. Sandra Barth is coördinator van het netwerk Bewust Amersfoort. Ook sluiten wij aan met activiteiten bij de Dag van Dialoog, Dag van Duurzaamheid en Sofie aan Tafel.

Werkervaringsplaatsen

Bij Peer! bieden we werkplekken om werkervaring op te doen en/of te re-integreren. 

Het betreft hier vaak facilitaire en administratieve functies, maar in sommige gevallen is het ook mogelijk om in een project mee te draaien, afhankelijk van de persoon en situatie. Deze plaatsen zijn beschikbaar voor medewerkers van bedrijven, maar ook voor werkzoekenden.

  • Re-integratie
  • Outplacement
  • Werkervaringsplaatsen.

De begeleiding van deze medewerkers ligt in handen van Mirjam Gaasterland van Gaasterland Coaching. Zij is een ervaren loopbaanbegeleider, die naast coaching ook loopbaantrajecten aanbiedt.

Meer informatie: Mirjam Gaasterland, mirjam@peer033.nl.

Kernteam

Yvonne Hogt

Host, coach en facilitator

Sandra Barth

Mesh-facilitator en experimentleider

Mirjam Gaasterland

Eigenaar en wegwijzer in werk

Jacco Hoving

Trainer en coach

Ingeborg van der Marel

Hoofd Peer! Operational Support

Arnold Beekes

Human-Centered Innovation Leader

Ad Bresser

Adviseur innovatie

samenwerkingspartners

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes
Croqqer
Meet&Discover!
Gemeente Amersfoort
Instituut voor Veranderkunde
VAZ
Schipper Bosch