Bij Peer! geloven we in een nieuwe economie waar gemeenschapswaarden en de mens centraal staan

Als Peer! dragen we bij aan een nieuwe economie. Een nieuwe economie waar we individueel en als community een bijdrage leveren aan de transitie naar een samenleving waar gemeenschapswaarden en de mens centraal staan, in plaats van een focus op financieel gewin.

Meer hierover in de blogs van Mirjam over de Donut-economie:

Blog 1: Homo economicus of wat ons drijft in de economie

Blog 2: De invloed van grafieken op ons denken

 

We zijn in 2015 gestart als een vergaderlocatie met flexplekken, maar inmiddels zijn we gegroeid naar een zwerm van bedrijven en zp’ers met een harde kern van 27 Perenmakers.

Peer! faciliteert zakelijke ontmoetingen met werkplekken en vergaderzalen.

De werkplekken betaal je met sociaal kapitaal, de vergaderzalen met monetair kapitaal. Ook bedrijven in de regio kunnen aanhaken aan deze community, zonder fysiek aanwezig te zijn, door op hun eigen werkplek zich aan te melden op de online omgeving: The Serendipity Machine. Hiermee staan zij in verbinding met een wereldwijd netwerk van professionals. Peer! maakt onderdeel uit van een internationaal netwerk van Seats2meet, waar rond de 200 locaties wereldwijd op zijn aangesloten.

Bij Peer! helpen we elkaar een stap verder. Peer! is een broedplaats waar bedrijven en zelfstandige professionals elkaar ontmoeten, van elkaar leren en zaken doen. We faciliteren serendipiteit (relevante toevallige ontmoetingen) en initiëren en omarmen disruptieve ontwikkelingen. Peer! is een open community, waar elk bedrijf en/of zelfstandig professional aan deel kan nemen.

De bijdrage van Peer!

Peer! draagt op verschillende manieren bij aan de nieuwe economie:

Deeleconomie:

  • Bij Peer! staat kennisdelen centraal. Het kennisdelen is geïnspireerd op de deeleconomie, wat Seats2meet faciliteert met het platform Serendipity Machine. De Serendipity Machine maakt onderdeel uit van het boekingssysteem van Seats2meet, zodat je altijd direct kunt zien wie er met relevante kennis aanwezig is bij Peer! of een andere Seats2meet-locatie.
  • Bij Peer! bieden we de lege vergaderstoelen aan als flexwerkplek. Immers, deze zijn toch niet gebruikt. We geloven dan ook in overvloed voor iedereen. We krijgen er veel voor terug: wij hoeven nooit een expert in te huren, want die delen hun kennis met ons in ruil voor de flexplekken.
  • Peer! biedt een mobiliteitsoplossing voor bedrijven in de regio: als een medewerker in Utrecht of Amsterdam moet zijn, maar er is nog file, dan kan hij/zij bij Peer! terecht voor een werkplek. Zij betalen met kennisdeling of een verbinding met iemand uit hun netwerk, het zgn. sociaal kapitaal.

Duurzame economie:

  • Peer! werkt papierloos, op een aantal flyers na.
  • Het pand van Schipper Bosch, waarin we gevestigd zijn, heeft de A-status. Er gaan bijvoorbeeld screens naar beneden als de zon schijnt, zodat de airco minder hard hoeft te draaien, de lichten in de zalen gaan vanzelf uit als er geen mensen meer zijn en er is een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Lokale economie:

  • Onze cateraar, Daily Deli’s, levert gezonde maaltijden van streekproducten.
  • Peer! draagt iniatieven in de omgeving die bijdragen aan een bewuste samenleving een warm hart toe. Zo worden er regelmatig social deals afgesloten met buurtinitiatieven, verenigingen en er is ook eens een kerkkoor bij ons komen repeteren.
  • Startups die (nog) geen geld hebben voor kantoorruimte, helpen we op weg met werkplekken, vergaderruimte en – indien gewenst – coaching.

Welzijnseconomie:

  • Regelmatig is er de mogelijkheid gebruik te maken van een masssage, zodat de bezoekers weer ontspannen verder kan werken.

Sociale economie:

  • Erkend LeerbedrijfBij Peer! kun je reïntegreren en/of je netwerk opbouwen, als je even geen werk hebt. In overleg kijken we wat jij graag wilt doen en hoe we je hierbij kunnen helpen. Mirjam Gaasterland biedt hierbij (loopbaan)coaching aan. Via Peer! zijn al tientallen mensen succesvol naar een vaste, betaalde werkplek doorgestroomd.

Ons team

Dit zijn onze gastPeren en professionals die op regelmatige en vaste basis ons ondersteunen.

Arjanne van Bekkum Joyce Snackers Luciënne van de Wetering
Administratie &
social media
Steun en toeverlaat GastPeer, Praktijk voor
meditatie en massage
 
Hanneke van der Meer Monique van der Kamp Yulia Mikhaylova Empi van der Pol
Millenials Matter!,
coach & trainer
GastPeer, secretaris
Bewust Eemland
GastPeer, onder-
nemer in wording
E-mailmarketing
 
Ghislaine cals Koen linders Yvonne hogt ad bresser
Social media Websitespecialist
Coach & trainer
GastPeer, Millenials
Matter! & coach
Innovatiespreekuur
 
nupur Geerds-deen ilona lohuis paula rijpstra Roel Wieringa
GastPeer, dichteres GastPeer & P.A. GastPeer GastPeer en
hostmanship specialist
   
els van der zalm mirjam gaasterland sandra barth
Website- en online
learningplatform
specialist
Mede-eigenaar Mede-eigenaar

Samenwerkingspartners

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes
Croqqer
Meet&Discover!
Gemeente Amersfoort
Instituut voor Veranderkunde
VAZ
Schipper Bosch