
In de wereld van Seats2meet is sociaal kapitaal een belangrijk begrip. Flexwerkers betalen voor hun werkplek niet met geld maar met sociaal kapitaal waarbij dat laatste een breed begrip is. Het staat vooral voor de intentie om elkaar verder te willen helpen en dat ook mee te nemen in jouw wereld van werk. Én het komt ook ten goede aan de samenleving als geheel.
Idealistisch?
Ja en nee. Als we ons realiseren dat een mens een sociaal wezen is, dan hebben we sociaal kapitaal nodig en zou het misschien wel een aparte plek verdienen in de piramide van Maslow. Over de bredere betekenis van sociaal kapitaal later meer. Eerst vraag ik aandacht voor de lunch bij Peer! als plek waar sociaal kapitaal groeit.
de delen op dinsdaglunch
De gezamenlijke lunch bij Peer! is een plek waar sociaal kapitaal gedeeld wordt en kan groeien. We willen dit nog versterken door dit elke dinsdag als expliciet gerecht op het menu te zetten. We starten hiermee op dinsdag 28 maart. De ingrediënten zijn vragen als ‘waar ben je nu mee bezig en wat kan jou verder helpen?’. Je kunt dan denken aan het delen van kennis maar ook van kennissen. Zoek je toegang in een bepaalde sector? Misschien is er iemand die een deur voor je kan openen. Ben je op zoek naar kennis? Wie heeft er een concrete tip? De gesprekken op dinsdag zullen gefaciliteerd worden door een van de leden van het kernteam van Peer! We nemen alvast een voorschot op de eerste lunch met onze eigen vraag:
Peer! zoekt…… .
De wereld van werk verandert snel. Peer! heeft een aantal experimenten gefaciliteerd om anders met de veranderingen om te gaan; de Playground. Er zijn al experimenten uitgevoerd en er wordt nog gewerkt aan initiatieven. In de Playground kun je spelend leren. Immers bij spelen zijn er geen kaders waar je aan hoeft te voldoen en mag je fouten maken. Sterker: daar leer je juist van. In de veilige setting van de Playground kan er buiten de comfortzone van de deelnemers worden geëxperimenteerd, omdat het geen grote gevolgen heeft. Bij elke stap kan het experiment worden aangepast met de laatste lessen. Graag komen wij met bedrijven in contact die willen experimenteren en leren van onze experimenten. Welke deur kun jij voor ons openen?